Pronađite smeštaj
 


Vremenska prognoza

Najnoviji Mali Oglasi

Tara,kuca za odmor
Planine (ponuda) (14.01.2018)
Tara,kuca za odmor
Planine (ponuda) (08.01.2018)
VILLA TOMIĆ OHRID APARTMANI, STUDIJA I SOBE klimatizirani NA 30m OD JEZERA
Jezera (ponuda) (06.12.2017)
Apartmani
Ostalo (ponuda) (05.12.2017)
Zlatibor, izdavanje novog apartmana
Planine (ponuda) (03.12.2017)


 
= Sa slikom
Home Adresar smeštaja Festivali u Srbiji - privatni smeštaj

Privatni smeštaj - Apartmani, sobe, kuće

Festivali u Srbiji - privatni smeštaj

 FESTIVALI U SRBIJI
 
Privatni smeštaj - stanovi, sobe, apartmani i kuće za izdavanje, za vreme Sabora trubača u Guči, Muzičkog festivala EXIT u Novom Sadu, Nišvila u Nišu...

U Srbiji ima mnogo festivala i sajmova. Ovde su navedeni oni najznačajniji. Najstarija i najmasovnija kulturna manifestacija u Srbiji je Vukov sabor. Ona se u selu Tršiću kod Loznice održava od 1933. Međunarodni Beogradski sajam knjiga je najveća izložba u jugoistočnoj Evropi posvećena promociji knjige i izdavaštva (2007. je učestvovalo blizu 800 izdavača iz zemlje i inostranstva). Beogradski letnji festival (BELEF) ima za cilj da producira i predstavi vrhunska umetnička ostvarenja iz oblasti pozorišta, muzike, vizuelnih umetnosti i drugih umetničkih disciplina.

Oktobarski salon u Beogradu je reprezentativna manifestacija ostvarenja iz oblasti likovnih i primenjenih umetnosti. Po evidenciji ministarstva kulture u Srbiji deluje više od 200 likovnih kolonija. Najstarija je osnovana 1904. u Sićevačkoj klisuri. Među njima se danas ističu vajarske kolonije Simpozijum Tera u Kikindi (tehnika terakota) i Majdanpek-Bor (tehnika bronza). Najpoznatiji međunarodni muzički festival je Egzit (Exit) koji se održava svakog leta na Petrovaradinskoj tvrđavi pored Novog Sada.

Glavni festival etno zvuka je dragačevski trubački Sabor u Guči. Održava se o verskom prazniku Velika Gospojina koji je nekada bio veliki pazarni dan i prilika za okupljanje stanovnika okolnih sela. Vremenom se pretvorilo u praznik trube i postao mesto gde se održava smotra trubača i dodeljuje prestižna nagrada „Prva truba Dragačeva“. Međunarodni džez festivali se održavaju u: Beogradu, Kragujevcu, Valjevu (YU džez festival), Nišu (Nišvil), Kosovskoj Mitrovici i drugim gradovima Srbije.

Beogradske muzičke svečanosti (BEMUS), kao najstariji i najznačajniji festival umetničke muzike u Srbiji, održavaju se svake godine prve polovine oktobra u Beogradu. U Novom Sadu se održava sličan muzički festival - NOMUS. Mokranjčevi dani su tradicionalni festival horske muzike u Negotinu, dok se u Nišu održava međunarodni horski festival „Horske svečanosti“.

Beogradski internacionalni teatarski festival (BITEF) je festival novih tendencija u pozorišnoj umetnosti. Joakimfest je festival najboljih pozorišnih predstava Srbije po tekstovima domaćih autora, koji se održava u Kragujevcu, Knjaževsko-srpskom teatru. JoakimInterFest je međunarodni pozorišni festival malih scena, koji se održava u Kragujevcu, Knjaževsko-srpskom teatru. Sterijino pozorje u Novom Sadu je festival na kome se takmiče predstave rađene po tekstovima domaćih pozorišnih pisaca. Na polju filmske umetnosti, najeminentniji festival je FEST koji se početkom svake godine održava u Beogradu. Ostali poznati filmski festivali su: Festival filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji koji se održava od 1977. godine ,Palićki filmski festival, Niški filmski festival, Kustendorf film festival i dr.

Unosi
Ima 0 prijavljenih na ovoj lokaciji.Dodajte Vaš smeštaj ovde