Pronađite smeštaj
 


Vremenska prognoza

Najnoviji Mali Oglasi

Tara,kuca za odmor
Planine (ponuda) (14.01.2018)
Tara,kuca za odmor
Planine (ponuda) (08.01.2018)
VILLA TOMIĆ OHRID APARTMANI, STUDIJA I SOBE klimatizirani NA 30m OD JEZERA
Jezera (ponuda) (06.12.2017)
Apartmani
Ostalo (ponuda) (05.12.2017)
Zlatibor, izdavanje novog apartmana
Planine (ponuda) (03.12.2017)


 
= Sa slikom
Home Adresar smeštaja

Privatni smeštaj - Apartmani, sobe, kuće

Mesta

Banje - privatni smeštaj (285)

BANJE

Privatni smeštaj u banjama. Apartmani, sobe, kuće, vikendice, sudiji za izdavanje!
 
Banje Srbije imaju veoma bogatu istoriju poznatu još iz doba Rimljana (Niška Banja, Vrnjačka Banja). Još pre 2000 godina Rimljani su na prostorima današnje Srbije gradili izvore lekovite mineralne vode. Gradili su bazene, bunare i oporavilišta za svoje legionare. O svemu ovome nam svedoče brojna arheološka istraživanja iz 19 veka, i kasnije. Uostalom Rimljani su ovu praksu imali u čitavoj Evropi stoga se Srbija po ovakvim lokalitetima ubraja među najbogatije zemlje Evrope. Banje su lečilišta koje su bogate lekovitom vodom, blatom, vazduhom ili drugim svojstvima koja pomažu, ili olakšavaju tegobe, ubrzavaju lečenje ili zarastanje, ili pak na neki drugi način pomažu procesu ozdravljenja. Najčešće su u to izvori geotermalne ili mineralne vode, mada su neke banje bogate i lekovitim blatom, a neka mesta u planinskim predelima se zbog čistog i svežeg vazduha nazivaju "vazdušnim banjama" (Sokobanja). Smatra se da Srbija leži na jezerima termomineralnih voda. Postoji preko 1000 izvora mineralnih voda i na njima je napravljeno preko 40 Banja. Banje su mesta okružena prirodnim lepotama i kulturno-istorijskim nasledjem. Banje su pogodne za turizam jer u njima možete boraviti i leti i zimi. Iako se vezuju za lečilišta i rehabilitaciju Banje Srbije sve više postaju mesta gde se možete zabaviti, odmoriti, kulturno uzdizati.

Beograd - privatni smeštaj (420)

BEOGRAD

Apartmani, kuće, studiji, hosteli, privatni smeštaj, sobe i stanovi u Beogradu. Veliki izbor privatnog smeštaja u glavnom gradu Srbije. Izdavanje na kraći ili duži period. Direktno od vlasnika. Bez provizije!
 
Beograd je glavni i najveći grad Srbije. Jedan je od najstarijih gradova u Evropi. Prva naselja na teritoriji Beograda datiraju iz praistorijske Vinče, 4.800 godina pre nove ere. Sam Beograd su osnovali Kelti u 3. veku pre n. e, pre nego što je postao rimsko naselje Singidunum. Slovensko ime „Beligrad“ (slov. Bjelgrad) prvi put je zabeleženo 878. godine, u čemu je sadržan utisak izgleda tadašnje tvrđave. Beograd je glavni grad Srbije od 1405. godine i bio je prestonica raznih južnoslovenskih država od 1918. pa do 2003, kao i Srbije i Crne Gore od 2003. do 2006. Grad leži na ušću Save u Dunav u centralnom delu Srbije, gde se Panonska nizija spaja sa Balkanskim poluostrvom. Broj stanovnika u Beogradu prema popisu stanovništva iz 2011. je iznosio 1.154.589 dok je u široj okolini živelo 1.639.121. Najveći je grad na teritoriji bivše Jugoslavije i po broju stanovnika četvrti u jugoistočnoj Evropi posle Istanbula, Atine i Bukurešta. 

Etno sela - etno kuće - privatni smeštaj (10)

ETNO KUĆE

Privatni smeštaj – etno sela i etno kuće za izdavanje i nezaboravni odmor.
 
Bez obzira na doba godine, svako od nas želi da putuje, i svako će se zapitati kuda? Kada bolje razmislimo sve destinacije su zanimljive na svoj način. Šta god da izaberemo nećemo se pokajati. Odluka je individualna i zavisi od toga ko šta voli. Planine, banje, more uobičajene su ponude, ali nešto što svakako budi znatiželju u nama je etno selo. Ako živite u gradu ili široj okolini, ako ste umorni od saobraćajnih gužvi, svakodnevnog odlaska na posao i stresa onda je etno selo prava stvar za vas. U našoj zemlji postoji velika ponuda etno sela. Detaljne informacije o lokacijama i cenama možete pronaći na internetu u ponudama raznih turističkih organizacija. Ono što vam mi možemo reći jeste da se nakon boravka u etno selu nećete pokajati i da ćete se odatle vratiti srećni i preporođeni.

U selu se nalaze bunari, ambari, kovačnice, mlinovi, autentične seoske kuće, a osoblje koje tamo radi nosi karakterističnu narodnu nošnju. Kuće su uglavnom pravljene od drveta ali su enterijeri prilagođeni potrebama gostiju. Ukrašene su suvenirima i predmetima domaće radinosti iz tog perioda. U selu imate i etno dućane gde možete kupiti neke od suvenira iz tog perioda, kao što su tkane stvari, predmeti sa oznakom sela, ali i komade nameštaja kao što su stolice i drugi unikatni nameštaj. Na samom ulasku u selo dočekaće vas domaćini po starim običajima kao što su pogača i so, ali i nezaobilazni med i rakija. Jela su tradicionala srpska i pripremljena su na tradicionalni način, odnosno na ognjištu. Takođe se serviraju u posuđu koje je karakteristično za taj period. U selu se možete voziti kočijama što svakako predstavlja zanimljivo iskustvo. Eto predloga ukoliko želite da provedete nezaboravan vikend porodično ili romantično u dvoje.

Festivali u Srbiji - privatni smeštaj (23)

 FESTIVALI U SRBIJI
 
Privatni smeštaj - stanovi, sobe, apartmani i kuće za izdavanje, za vreme Sabora trubača u Guči, Muzičkog festivala EXIT u Novom Sadu, Nišvila u Nišu...

U Srbiji ima mnogo festivala i sajmova. Ovde su navedeni oni najznačajniji. Najstarija i najmasovnija kulturna manifestacija u Srbiji je Vukov sabor. Ona se u selu Tršiću kod Loznice održava od 1933. Međunarodni Beogradski sajam knjiga je najveća izložba u jugoistočnoj Evropi posvećena promociji knjige i izdavaštva (2007. je učestvovalo blizu 800 izdavača iz zemlje i inostranstva). Beogradski letnji festival (BELEF) ima za cilj da producira i predstavi vrhunska umetnička ostvarenja iz oblasti pozorišta, muzike, vizuelnih umetnosti i drugih umetničkih disciplina.

Oktobarski salon u Beogradu je reprezentativna manifestacija ostvarenja iz oblasti likovnih i primenjenih umetnosti. Po evidenciji ministarstva kulture u Srbiji deluje više od 200 likovnih kolonija. Najstarija je osnovana 1904. u Sićevačkoj klisuri. Među njima se danas ističu vajarske kolonije Simpozijum Tera u Kikindi (tehnika terakota) i Majdanpek-Bor (tehnika bronza). Najpoznatiji međunarodni muzički festival je Egzit (Exit) koji se održava svakog leta na Petrovaradinskoj tvrđavi pored Novog Sada.

Glavni festival etno zvuka je dragačevski trubački Sabor u Guči. Održava se o verskom prazniku Velika Gospojina koji je nekada bio veliki pazarni dan i prilika za okupljanje stanovnika okolnih sela. Vremenom se pretvorilo u praznik trube i postao mesto gde se održava smotra trubača i dodeljuje prestižna nagrada „Prva truba Dragačeva“. Međunarodni džez festivali se održavaju u: Beogradu, Kragujevcu, Valjevu (YU džez festival), Nišu (Nišvil), Kosovskoj Mitrovici i drugim gradovima Srbije.

Beogradske muzičke svečanosti (BEMUS), kao najstariji i najznačajniji festival umetničke muzike u Srbiji, održavaju se svake godine prve polovine oktobra u Beogradu. U Novom Sadu se održava sličan muzički festival - NOMUS. Mokranjčevi dani su tradicionalni festival horske muzike u Negotinu, dok se u Nišu održava međunarodni horski festival „Horske svečanosti“.

Beogradski internacionalni teatarski festival (BITEF) je festival novih tendencija u pozorišnoj umetnosti. Joakimfest je festival najboljih pozorišnih predstava Srbije po tekstovima domaćih autora, koji se održava u Kragujevcu, Knjaževsko-srpskom teatru. JoakimInterFest je međunarodni pozorišni festival malih scena, koji se održava u Kragujevcu, Knjaževsko-srpskom teatru. Sterijino pozorje u Novom Sadu je festival na kome se takmiče predstave rađene po tekstovima domaćih pozorišnih pisaca. Na polju filmske umetnosti, najeminentniji festival je FEST koji se početkom svake godine održava u Beogradu. Ostali poznati filmski festivali su: Festival filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji koji se održava od 1977. godine ,Palićki filmski festival, Niški filmski festival, Kustendorf film festival i dr.

Hosteli - privatni smeštaj (47)

Jeftini hosteli u Srbiji i okruženju. Najveća baza.

Hrvatska - privatni smeštaj (12)

HRVATSKA

Privatni smeštaj u Hrvatskoj. Hrvatsko primorje. Apartmani, sobe, kuće, vile za izdavanje!

Jezera - privatni smeštaj (233)

JEZERA

Privatni smeštaj na jezerima u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Makedoniji. Apartmani, sobe, vile, kuće za izdavanje!

More - Crna Gora - Crnogorsko primorje - privatni smeštaj (570)

MORE – CRNA GORA

Privatni smeštaj u Crnoj Gori – Crnogorsko primorje. Apartmani, sobe, vile, kuće za izdavanje!

Crnogorsko primorje ili Primorska regija je deo Crne Gore koji zahvata prostor koji se reljefom, klimatskim osobinama, sastavom vegetacije i društveno-ekonomskom strukturoma razlikuje od susedne središnje regije. Omeđena je uzdužnom granicom manje-više povezanih planinskih bila: Orjenom, Lovćenom, Sutormanom i Rumijom. Osnovno obeležje daje joj more, koje utiče na njene privredne i društveno-ekonomske specifičnosti. Krajnja tačka regije na jugu je Ada Sveti Nikola, nedaleko od albanske granice, a krajnja severna tačka je u blizini Crkvica na području Krivošija, severno od Risanskog zaliva. Krajnja tačka na zapadu nalazi se u ataru sela Sutorina zapadno od Herceg Novog, a na istoku na reci Bojani istočno od Šaskog jezera.

Jedna od najupadljivijih odlika regije jeste slaba razuđenost obale (koeficijent razuđenosti je nešto manji od 3,0) izuzev Boke kotorske. Zbog južnijeg položaja i zatvorenog zaleđa to je najtopliji deo jadranskog primorja. Šest meseci godišnje srednje mesečne temperature vazduha su iznad 18 °C. Deo Crnogorskog primorja od Boke kotorske do reke Bojane karakteriše sitna razuđenost sa klasično izraženim klifovima, između kojih su formirani veći i manji zalivi, sa niskim i peskovitim obalama. Ukupna dužina plaža je 52 km sa površinom oko 1,5 mil. m². Plaže se odlikuju različitim granulacijskim sastavom: od ulcinjske plaže duge 12 km, sa najsitnijom mogućom granulacijom, do plaže u Igalu sa granulacijom od 3—30 mm. Srednje godišnje temperature i srednje temperature vegetacionog perioda omogućavaju gajenje ranog i kasnog povrća, limuna, narandži, maslina i drugih mediteranskih kultura. Strmi planinski odseci u neposrednom zaleđu i specifičnosti istorijskih razvoja otežavali su saobraćajne, prirodne i kulturne veze sa zaleđem.

Planine - privatni smeštaj (322)

PLANINE

Privatni smeštaj na planinama u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. Apartmani, sobe, vile, kuće za izdavanje!

Rent-a-Car agencije (24)

Spisak rent-a-car agencija u Srbiji i okruženju.

Salaši - privatni smeštaj (3)

SALAŠI

Privatni smeštaj – salaši za izdavanje i nezaboravni odmor!

U srpskoj žitnici Vojvodini, salaši su sinonim za seoski turizam, a bogata ponuda i lokalna obeležja značajan su spomenik vojvođanske kulture. Na salaše gosti dolaze tokom cele godine, a ponovo ih pohode uvek sa istim povodom, zbog domaće atmosfere, srdačnih domaćina i hrane sa ukusom. Jedan od prvih salaša u Vojvodini, koji je pre nekoliko godina otvoren za goste je Salaš 137, na putu Subotica - Novi Sad. Priča se da su prvi u njemu zastali da predahnu motorizovani turisti, a onda se pročulo o mestu, skrojenom po meri ljubitelja prirode, dobrog zalogaja i boravak nostalgičnih za prošlim vremenima. Salaš 137 je staro vojvođansko imanje sa domaćinstvom koje su preduzimljivi ljudi oživeli, sačuvali od propadanja, a gostima ponudili odmor u gotovo muzejskom ambijentu koji dočarava tradicionalni paorski način život.

Salaši su gazdinstva sa kućom za stanovanje, ekonomskim zgradama, štalama i obradivim zemljištem, koja su u prvi mah bili staništa stočara, a zatim ratara. Reč salaš je mađarskog porekla, prvi put upotrebljena u 13. veku za poljsko prebivalište. Pet vekova kasnije, na austrijskim vojnim mapama obeleženi su somborski salaši. Prema nekim zapisima, na teritoriji današnje Vojvodine, pred Prvi svetski rat u okolini Subotice bilo je 11 hiljada salaša, a pet hiljada u okolini Sombora. Bogate gazde su imale salaše na obradivom zemljištu, a siromašan narod pravio ih je u ritovima i pustarama. Na tzv. Gospodskim salašima gradile su se vile i letnjikovci bogatih zemljoposednika, varoških advokata, lekara, ali i prateći objekti, štale. Uz salaše, obično su se nalazili vinogradi i voćnjaci. Bile su to prave male fabrike hrane. Vredno se radilo, ali i lepo živelo. Posle Drugog svetskog rata i nacionalizacije zemljišta, mnogo salaša je izgubilo vlasnike i prepušteno je zubu vremena.

I verovatno bi to tako potrajalo, dok se nisu neki preduzimljivi privatnici setili da bi salaši sa svojom ponudom mogli da budu zanimljiv segment srpskog turizma. Uz malo mašte i ulaganja nastale su oaze, u koje svakog vikenda dolazi sve veći broj ljudi iz gradskih sredina. U Vojvodini danas ima oko tridesetak salaša, lepih naziva, ni jedan nalik na drugi. U trpezariji i salonima vatra pucketa u kaljevim pećima koje su stare više od sto godina, u sobama škripuće drveni pod, na kome su ručno tkane krpare. Gosti spavaju u raskošnim krevetima od izrezbarenog drveta, na beloj uštirkanoj posteljini bogato izvezenoj motivima. U rekonstrukciju salaša je uloženo mnogo truda kako bi se očuvao autentičan ambijent, a turistima ponudio vrhunski komfor za uživanje.

Neki salaši imaju jezero sa ribnjakom, mini zoo vrt, terene za bavljenje sportom, konje za jahanje, ali i čeze sa zapregom za obilazak okoline. Na salašima se uživa u domaćoj hrani i piću, koji su još ukusniji kada se služe uz zvuke tamburice. Nedavno je na Zekinom salašu u Krčedinu na Dunavu otvorena Regionalna vinoteka najboljih sremskih vina, gde se služi 47 proizvoda iz 14 sremskih vinarija.

Sarajevo - privatni smeštaj (52)

SARAJEVO

Privatni smeštaj u Sarajevu – Bosna i Hercegovina. Apartmani, sobe, vile, kuće za izdavanje!

Sarajevo je glavni grad Bosne i Hercegovine i njen najveći urbani, kulturni, ekonomski i saobraćajni centar, glavni grad Federacije Bosne i Hercegovine i sedište Sarajevskog kantona, koji prema procenama ima 465.000 stanovnika. Kroz grad protiče reka Miljacka, a u neposrednoj blizini grada je i izvorište reke Bosne, sa popularnim izletištem Sarajlija, Vrelom Bosne. Oko grada su i planine: Trebević, Jahorina, Bjelašnica, Igman, Treskavica i Romanija. Grad Sarajevo je sedište najveće visokoškolske ustanove u zemlji, Univerziteta Sarajevo, i niza drugih visokoškolskih ustanova, čime se svrstava u red najvećih univerzitetskih centara u celoj regiji Jugoistočne Evrope. Uz nekoliko nacionalnih i gradskih teatarskih kuća, muzeja i kulturnih institucija Sarajevo je i važno mesto na kulturnoj mapi ovog dela evropskog kontinenta. Sarajevo je grad burne istorije, koja je neretko imala uticaja i na globalna dešavanja. Tako je 1914. godine u Sarajevu ubijen austrougarski prestolonaslednik Franc Ferdinand, čime je otpočeo Prvi svetski rat, a sedamdeset godina kasnije, 1984. u gradu se održavaju 14. Zimske olimpijske igre. Tokom ranih 1990-ih godina ime grada Sarajeva ne silazi sa naslovnica dnevnih novina u celome svetu, jer se tu vodio jedan od ratova u novijoj evropskoj i svetskoj istoriji. Nakon rata od predratnih opština u kojima su Srbi bili većina osnovano je Istočno Sarajevo, koji je deo Republike Srpske.

Selo - seoski turizam - privatni smeštaj (32)

SELO - SEOSKI TURIZAM
Privatni smeštaj na selu – seoski turizam. Apartmani, sobe, vile, kuće za izdavanje!
 

Slovenija - privatni smeštaj (3)

SLOVENIJA

Privatan smeštaj u banjama, na moru, planinama i na jezerima u Sloveniji. Apartmani, kuće, sobe, vile za izdavanje!